Icon Icon Icon Icon

0 weken zwanger

Hallo, leuk dat je hier bent! Misschien ben je op dit moment in verwachting, misschien wil je heel graag zwanger worden. In beide gevallen ben je aan het goede adres. Van 0 naar 40 weken’ is namelijk jouw online zwangerschapskalender. Hier vind je alle informatie over jouw zwangerschap, van week 0 tot week 40 en verder!  Kortom, de complete kalender van week tot week, met alle informatie over je buik en je baby. Ben je dus al zwanger, klik dan op de week van de agenda die je hier links ziet.

Maar er is meer! Uiteraard vertellen we je de belangrijkste zaken over je aanstaande zwangerschap en de bevalling. Want een goed voorbereide moeder telt voor twee!

 

Nu ben je nog in week nul. Wat is dat eigenlijk, week nul? Waarschijnlijk hoop je dan snel zo’n mooi wit staafje met hartje/glimlach/kruisje in handen te hebben, om over 9 maanden een wolk van een baby te kunnen knuffelen. Daarom voor nu wat quick tips om snel(ler) zwanger te worden:

  • Bij 3 keer per week sex (dus om de dag) is de kans op een zwangerschap het grootst.

  • Met een ovulatietest weet je precies wanneer je vruchtbaar bent. Dat maakt het wel zo makkelijk.

  • Vrij met elkaar voor de ovulatie. Sperma blijft namelijk langer leven dan een eicel.

  • Als je geniet van de sex ben je sneller zwanger. Volgens sommige wetenschappers zorgt het vrouwelijk orgasme er voor dat het sperma als het ware naar de baarmoeder wordt gestuwd (en dat is precies de plek waar ze moeten komen!)

  • Stop met alcohol, roken en drugs. Ja, ook de man. Want het gebruik van deze middelen vermindert de kans om zwanger te worden enorm.

Lukt het zwanger worden niet meteen? Dan heb je misschien iets aan deze tips.

 

Tip van de week:

Ook al ben je nog niet zwanger, het is wel al verstandig om te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dat verkleint de kans op een open ruggetje.

 Reacties op deze pagina

Je moet ingelogd zijn om te posten.