Icon Icon Icon Icon

22 weken zwanger

22 weken zwanger22 weken zwanger: waarin jouw voeten sneller groeien dan je baby doet…

 

Je baby (29 cm en 440 gram)

Is bijna zo groot als de lineaal die je op de middelbare school gebruikte (op een centimetertje na dan).

-Speelt met de navelstreng. Maak je geen zorgen, dat kan echt geen kwaad.

-Kortom, hij kan dus al knijpen! (maar wel heel zachtjes)

-De reden dat hij dat doet is omdat hij vanaf nu gevoel in zijn vingertoppen heeft. En dus zal hij willen voelen en knijpen.

-Vanaf nu ontwikkelt hij ook smaakpappillen. Nog heel even en je baby kan proeven wat jij gegeten hebt!

-Is nog echt een speenvarkentje, met weinig vet op de botten. Dat gaat binnenkort veranderen!

-Ook al kan je baby’tje al een tijdje horen, de geluiden dringen nu beter tot hem door. Jouw stem en hartslag, maar ook de stem van papa (mannenstemmen komen beter door dan die van vrouwen). Als je nu regelmatig hetzelfde liedje voor hem zingt, zal hij dat na de geboorte herkennen en er rustig van worden.

 

Jij

-Nu je weet dat papa’s stem daarbinnen te horen is, kan vaders tegen zijn ongeboren kind praten. Hoe romantisch! Je lief, fluisterend tegen je buik.

Je bent sneller buiten adem, want inmiddels heb je 2 liter meer bloed. Dat bloed moet natuurlijk worden rondgepompt, waardoor je vermoeider bent. No worries: die verdwijnen echt na de zwangerschap.

-We zeiden het vorige week al: je gaat vanaf nu ook wat vocht vasthouden. Ringen afdoen dus! En let op je voeten en enkels. Die kunnen je versteld doen staan! Het kopen van nieuwe schoenen (in een maat groter ja!) is dus geen overbodige luxe…

-Veel water drinken helpt. Als je vocht in je enkels vast houdt, doe je er goed aan ‘s avonds je benen omhoog te leggen.

–En nu moet je echt aan de zwangerschapskleding. Maar da’s hartstikke leuk! Pronken met die buik in mooie kleding. Heb je een klein budget? Ruil met vriendinnen of kijk eens op marktplaats.

 

Tip van de week:

Hoe zit het met papa? Als jullie getrouwd zijn, is alles al geregeld. In alle andere gevallen zul je actie moeten ondernemen en de baby laten erkennen. Dat is niet zo ingewikkeld: gewoon samen een bezoekje aan het stadhuis.

En dan nu… op naar week 23!Reacties op deze pagina

Je moet ingelogd zijn om te posten.