Icon Icon Icon Icon

Jongetje of meisje?

Dat je baby gezond is: dáár gaat het om. Maar stiekem ben je heel nieuwsgierig naar het geslacht van je ongeboren spruit. Wordt het een knul of een meiske? Ga je voor roze of voor blauw?

Echo

Dé manier om er achter te komen, is natuurlijk de echo. Sinds een aantal jaar wordt de 20 weken echo standaard vergoed en de meeste zwangeren grijpen dit moment aan om het geslacht van het kindje te weten te komen. Geslachtsbepalende echo’s kunnen al vanaf 14 weken, maar deze zijn niet altijd betrouwbaar. Daarom kun je vanaf 17 weken bij de meeste echobureau’s terecht.

Test

Ja, echt waar. Ze bestaan. Testen die vertellen of je roze of blauwe rompertjes kunt gaan kopen. Gewoon over een staafje plassen en voila! Google er maar eens op. Leuk om te doen, maar staar je niet blind op de uitslag. Die is zo onbetrouwbaar als wat.

Sex

Wanneer heeft de baby-making-sex plaats gevonden? In de 12 uur voor de eisprong? Een jongetje! Eén of twee dagen eerder? Een meisje! De jongetjes-zaadcellen zijn namelijk razendsnel, maar leven kort. De meisjes-zaadcellen zijn traag, maar kunnen het dagen in mama’s baarmoeder uit houden. Deze techniek staat bekend als de Shettles-methode. Zelf is meneer Shettles heilig overtuigd van zijn techniek, net als hele volkstammen. Maar er zijn net zoveel mensen te vinden bij wie deze methode niet klopte.

NUB-theorie

De wat theorie? De NUB-theorie! Hele fora worden er mee volgeschreven. De NUB is een soort van staafje, dat rond de 13 a 14 weken veranderd in een piemeltje of clitoris. Aan de hand van stand van de NUB wordt het geslacht bepaald. Omdat de NUB vaak te zien is op de termijnbepalende echo, kun je op heel wat fora terecht voor een uitspraak.

Chinese kalender

Die Chinezen wisten het al honderden jaren geleden. De leeftijd van de moeder en de maand van de conceptie bepalen het geslacht. Zo simpel kan het dus zijn. Check hier het geslacht van je baby en bepaal na de geboorte of het klopte. We zijn benieuwd!

Bakerpraatjes

En dan zijn er nog de bakerpraatjes die je beloven te vertellen welk geslacht je ongeboren kindje heeft. Betrouwbaar? Nee. Maar wel leuk om te weten en te kijken of het klopt.

Als het een jongetje wordt:

Dan draag je met de buik naar voren. Je ziet er stralend uit. Je benen en enkels worden dikker en je krijgt een enorme bos haar. De aanstaande vader gaat druk aan het klussen.

Als het een meisje wordt:

Dan draag je tijdens de zwangerschap in de breedte. Vooral je gezicht (onderkin!) wordt dikker, net als je billen. En je hebt last van een ochtendhumeur. Jullie aanstaande dochter heeft je schoonheid gestolen, zeggen ze dan (gelukkig is het maar een bakerpraatje. En als het wel klopt? Na 9 maanden komt dat vanzelf weer goed).

 

 Reacties op deze pagina

Je moet ingelogd zijn om te posten.